Wat heb ik nodig?
- 1 pak Koopmans Boterkoek
- 200 g roomboter (op kamertemperatuur)
- 1 losgeklopt ei (op kamertemperatuur)
Keukengerei
- Springvorm of boterkoekvorm met doorsnede 24 cm
- Mixer met deeghaken
Hoe maak ik Boterkoek?
- Bereidingstijd (exclusief bakken) : 10 minuten
Elektrische oven: 200 °C, Heteluchtoven: 180 °C, Gasoven: stand 4-5,
- Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor.
- Vet de springvorm in met roomboter of margarine of gebruik de bakspray (Dr. Oetker).
- Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de mix en tweederde van het losgeklopte ei toe.
- Kneed het geheel met een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg.
- Doe het deeg in de vorm.
Tip 1: Je kunt met boterkoek variëren door extra ingrediënten door het deeg te kneden. Enkele ideeën zijn: 75 g gemalen kokos, 75 g gemberstukjes, 2 zakjes vanillesuiker (Dr. Oetker) of geraspte schil van een halve sinaasappel.
Tip 2: In plaats van roomboter kun je ook margarine gebruiken.
Tip 3: Op de foto: boterkoek met aardbeien
Reactie plaatsen
Reacties