Boterkoek met aardbeien

Gepubliceerd op 27 februari 2015 om 10:53

Heerlijke boterkoek met aardbeien!!

Wat heb ik nodig?

  • 1 pak Koopmans Boterkoek
  • 200 g roomboter (op kamertemperatuur)
  • 1 losgeklopt ei (op kamertemperatuur)

Keukengerei

  • Springvorm of boterkoekvorm met doorsnede 24 cm
  • Mixer met deeghaken

Hoe maak ik Boterkoek?

  • Bereidingstijd (exclusief bakken) : 10 minuten


Elektrische oven: 200 °C, Heteluchtoven: 180 °C, Gasoven: stand 4-5,

  1. Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor.
  2. Vet de springvorm in met roomboter of margarine of gebruik de bakspray (Dr. Oetker).
  3. Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de mix en tweederde  van het losgeklopte ei toe.
  4. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg.
  5. Doe het deeg in de vorm.

 

 

Tip 1: Je kunt met boterkoek variëren door extra ingrediënten door het deeg te kneden. Enkele ideeën zijn: 75 g gemalen kokos, 75 g gemberstukjes, 2 zakjes vanillesuiker (Dr. Oetker) of geraspte schil van een halve sinaasappel.

Tip 2: In plaats van roomboter kun je ook margarine gebruiken.

Tip 3: Op de foto: boterkoek met aardbeien

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.